Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Rrjet trafiku emigratësh të paligjshëm në kufirin shqiptaro-grek, prangosen 5 persona

policia-greke-780x405

Tre anëtarë të një grupi u arrestuan si pjesë e një operacioni policor, ndërsa u parandalua trafikimi i 17 emigrantëve të paligjshëm në kufitin shqiptaro-grek.

Ndërkohë, një shumë prej 12,000 euro dhe automjeti për transportin e të huajve u konfiskuan nga policia greke.

Hetimi metodik i oficerëve të policisë të Departamentit të Huajve të Nën-Drejtorisë së Sigurisë së Janinës çoi në çmontimin e një qarku, i cili mundësonte kalimin e paligjshëm të të huajve nga vendi, raportuan mediat greke.

Në total në pranga kanë rënë 5 persona të cilët akuzohen për kalimin e paligjshëm të emigrantëve si dhe sigurimin e akomodimit për fshehjen e tyre, gjithashtu u ndaluan 17 emigrantë të paligjshëm.

Policia lokalizoi kamionin e drejtuar nga vendasit, i cili po shkonte në drejtim të Kakavijes në Rrugën Kombëtare Janinë – Kakavije dhe gjatë kontrollit u gjetën në të 8 emigrantë të paligjshëm.

Hetimi policor që pasoi zbuloi ekzistencën e një qarku, anëtarët e të cilit, të paktën gjatë muajit të fundit, ishin aktivë në trafikimin e paligjshëm të huajve nga vendi përmes kufirit Greko-Shqiptar.

Lidhur me strukturën dhe rolet e anëtarëve të qarkut, dy shtetasit e huaj e akuzuar kujdeseshin për gjetjen e të huajve që donin të largoheshin nga vendi, duke u siguruar atyre strehim për t’u fshehur në shtëpitë e tyre.

Pastaj, vendasi, i cili kishte rolin e “transportuesit”, i transportoi me automjetin e mësipërm në kufirin Greko-Shqiptar, nga ku më pas, dy bashkëpunëtorë të tjerë, i morën dhe i çuan në këmbë në territorin shqiptar.

Çmimi për secilin të huaj të transferuar arrinte në 200 euro, gjysma e të cilave merrej nga “transportuesi”.

Pas kërkimeve, dy anëtarët e huaj të qarkut u gjetën dhe u arrestuan, ndërsa një total prej 9 emigrantësh të paligjshëm u gjetën ende në shtëpitë e tyre.

Si pjesë e hetimeve, u konfiskua shuma totale e parave 12.380 euro të gjetura në posedim të 3 anëtarëve të grupit, 4 celularë të tyre dhe automjeti që ata përdorën për të transportuar të huaj.

Të arrestuarit u dërguan në Prokurorinë Publike të Janinës, ndërsa një hetim paraprak u krye nga Departamenti i të Huajve të Nën-Drejtorisë së Sigurisë së Janinës.

Leave a comment