Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Cila është kostoja e fiskalizimit dhe si kryhet? Ja procedurat (VIDEO)

delina-780x405

Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve, Delina Ibrahimaj ka shpjeguar me anë të një videoje procedurat si bëhet procesi i fiskalizimit për bizneset shqiptare.

Ibrahimaj thekson se për një biznes që regjistrohet për herë të parë, kosto fillestare e Fiskalizimit është më e ulët në krahasim me koston e sistemit aktual të kasave.

Hapat e fiskalizimit janë si më poshte:

Për një biznes që regjistrohet për herë të parë, kosto fillestare e Fiskalizimit është më e ulët në krahasim me koston e sistemit aktual të kasave: Për t’u Fiskalizuar çdo subjekt duhet të ketë 5 element të domosdoshëm:

✔ Certifikata Elektronike, e cila merret tek AKSHI.

✔ Softëare i Fiskalizimit.

✔ Një pajisje elektronike, tablet, telefon etj.

✔ Lidhje të thjeshtë me internetin.

✔ Printer jofiskal.

🌐 Bizneset sot kanë një gamë të gjërë zgjedhjesh, ku janë certifikuar 28 kompani ofrues të shërbimeve të softëareve, që përkthehet në rritje të konkurrencës dhe rrjedhimisht në ulje të çmimeve.

 

Leave a comment