Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Infermierja i injekton benzinë mjekësore në vend të infuzionit, ndërron jetë pacienti

IMG-2858-720x720-1-350x350 (1)

Infermierja kroate që injektoi benzinë mjekësore në një pacient në vend të infuzionit në Spitalin e Qarkut në Çakovec, po përballet me tetë vjet burg, njoftoi Zyra e Prokurorit të Shtetit.

Ajo akuzohet për neglizhencë në trajtim, e cila pakujdesi dërgoi në vdekjen e pacientit.

Zyra e Avokatit të Shtetit Komunal ngriti një aktakuzë pas një hetimi, raporton index.hr.

Infermierja e ngarkuar që të kujdeset për pacientin 62-vjeçar me hemodializë në një dhomë të vetë-izolimit (për shkak të kontaktit të tij me një person pozitiv të coronavirusit) më 29 shtator, padashur injektoi një kateter në qafën e tij gjatë shkëputjes nga makineria e hemodializës.

“Benzina hyri në sistemin e qarkullimit të gjakut, e cila çoi në helmim të trupit dhe dështim të disa organeve, kjo është arsyeja pse pacienti, me gjithë masat urgjente të reanimacionit dhe kujdesit mjekësor, vdiq në të njëjtën ditë”, tregojnë ata në DORH.

Leave a comment