Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Si të kujdeseni për sigurinë e fëmijëve në plazh dhe pishina/ Ekspertët tregojnë 5 mënyra efikase

-640-0-60e5ae0e19539

Siguria e ujit, veçanërisht kur bëhet fjalë për fëmijët tanë, është jashtëzakonisht e rëndësishme. Fëmijët duan të luajnë në pishina dhe det. Dhe si prindër, ne bëjmë gjithçka që mundemi për t’i mbajtur ata të sigurt duke i vëzhguar me kujdes.

Natalie Livingston, një nënë që heton mbytjet, përdori njohuritë e saj si nënë dhe si hetuese për të ofruar këshilla praktike.

1-Vendosni një alarm: Të shikosh fëmijët në çdo kohë  nuk është gjithmonë e mundur. Mbikëqyrja është thelbësore, por si prindër, shpesh mund të shpërqendrohemi nga telefonat, njerëzit, fëmijët e tjerë, etj. Vendosja e një alarmi në telefonat tanë për të kontrolluar fëmijët dhe vendosja e telefonit në modalitetin e aeroplanit mund të na rifokusojë.

2-Mos i besoni të tjerëve për tu kujdesur për fëmijën tuaj: Mund të duket e rëndë, por të besosh dikë tjetër të kujdeset për fëmijët e tu, edhe nëse ata janë profesionistë të trajnuar si kujdestarët e shpëtimit, mund të jetë një presion i madh që i ushtroni dikujt, madje edhe personave të afërt. Natalie i jep fëmijëve të saj të veshin një xhaketë shpëtimi sa herë që notojnë.

3-Jepi vetes dhe fëmijëve disa minuta pushimi: Fëmijët duket se kanë pafund energji dhe ka të ngjarë të notojnë përgjithmonë. Bërja e një pushimi pas një kohe të caktuar është e dobishme për të siguruar që ne si prindër të pushojmë nga mbikëqyrja dhe mund të rifreskojmë mendjen tonë.

4-Mësojni rregullin e 5 minutave: Nëse dikush është nën ujë, bëjini fëmijët të fillojnë të numërojnë deri në 5. Nëse ata nuk e shohin personin të dali në sipërfaqe pas kaq shumë sekondash, atëherë ata duhet t’i tregojnë një të rrituri.

Leave a comment