Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Historia e armës së frikshme me të cilën u vra Osama Bin Laden

640-0-60eca82985502

HK416 i kompanisë Heckler & Koch ka qenë në radarin e ekspertëve të sigurisë prej kohësh. Por, gjithçka ndryshoi kur njësia elitare e ushtrisë amerikane Seal kreu një operacion bastisje në Abbottabad të Pakistanit, ku lideri i Al Qaedas, Osama Bin Laden dhe disa anëtarë të familjes së tij jetonin për më shumë se një dekadë.

Gjatë bastisjes dhe shkëmbimit të zjarrit, Bin Laden dhe disa anëtarë të familjes u vranë. Por, ajo çfarë flitet nga ekspertët e sigurisë është se ishte pikërisht pushka e Heckler & Koch, HK416 – që vrau liderin e organizatës terroriste.

H&K 416 është dizajnuar në fund të viteve 90 si një alternativë afatgjatë e M4 karabin. Në dallim nga pushkët e familjes M16 dhe M4, H & K416 përdor sistemin e rrezes së shkurtër të veprimit.

Në momentin që kur kjo pushkë shkrepet plumbi pluhuri dhe materiet tjera kimike të plumbit nuk mbesin në tytë, duke e bërë kështu një armë më të pastër dhe gjithmonë precize.

 

Related Posts

Leave a comment