Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Shqipëri-Angli firmosin marrëveshjen e re

Cuci-me-britaniken-5-768x512

Shqipëria dhe Anglia kanë nënshkruar një marrëveshje për dëbimin e emigrantëve shqiptarë pa letra dhe të atyre që janë përfshirë në vepra kriminale. Marrëveshja e re është firmosur nga ministri i Brendshëm shqiptar, Bledi Çuçi, dhe sekretarja britanike për punët e brendshme, Priti Patel, gjatë vizitës së kësaj të fundit në Shqipëri, javën që kaloi.

Kjo marrëveshje do të forcojë rregullat ekzistuese të Britanisë së Madhe për të larguar shtetasit shqiptarë, të cilët nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në këtë vend, ndërsa nuk ka asnjë ndikim tek ata, të cilët kanë mbërritur në Angli sipas rregullave në fuqi të emigracionit.

Krahasuar me marrëveshjen e shkuar, kjo e reja, nënshkruar nga Priti Patel dhe ministri Çuçi përshpejtohet dëbimi shqiptarëve pa leje qëndrimi në Angli apo atyre që përfundojnë dënimet me burg.

Sipas ministrisë së brendshme angleze Home Office nga muaj Prill e deri më tani janë dëbuar 250 shtetas shqiptarë me precedentë penal.

 

Sakaq sipas statistikave të kësaj ministrie deri në muajin Gusht të 2019 në burgjet angleze ishin 876 shqiptarë por statistikat tregojnë se në Mars 2021 numri u dyfishua në 1,574.

 

Duke llogaritur koston vjetore prej 44.600 stërlina për mbajtjen në burg të një personi, shtetit anglez i duhet të shpenzojë 70 milion stërlina në vit, vetëm për të burgosurit aktual shqiptarë.

Related Posts

Leave a comment