Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Para për të verifikuar profilin, si po mashtrohen përdoruesit e Facebook

face-660x405

Thuhet se ‘hakerat’ po i drejtohen publikut duke kërkuar të dhëna personale, duke përfshirë fjalëkalimin, adresën dhe numrin e telefonit në këmbim të një ‘tik-u’ blu.

Shenja blu e verifikimit të një profili është aty për të treguar se ky profil i interesit publik është i vërtetë.

Twitter e ka deklaruar tashmë ditën e martë që janë verifikuar disa profile të rreme, por që menjëherë janë pezulluar.

Kompania rinisi verifikimet në Maj pas një periudhe pauze në dhënien e verifikimeve, duke thënë se vetëm njerëzit “e njohur” do t’ju jepet shenja e verifikimit.

Për të marrë një tik blu, Twitter thotë se profili duhet të jetë “real, aktiv dhe i njohur”.

Facebook, që zotëron gjithashtu dhe Instagramin, thotë se të tilla mashtrime mund të rezultojnë në përjashtimin përgjithmonë nga platforma e atyre që përpiqen të shesin verifikime.

Në Instagram, mashtruesit thuhet se kërkojnë 1,000 dollarë për t’i ndihmuar njerëzit të verifikohen.

Leave a comment