Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Në prag të ‘Bajramit’ / MEKA ‘mbyll dyert’ për të huajt

inbound896318017

Pelegrinët filluan të mbërrijnë të shtunën, në Mekë  për Haxhin e dytë që do të ndodhë në kushte pandemie, që nga fillimi i Covid-19.

Haxhi fillon sot, 18 korrik dhe përkon me  datën 8 të Dhul al-Hixhah, muaji i dymbëdhjetë dhe i fundit në kalendarin hënor islamik, i cili zhvendoset 10-12 ditë më herët çdo vit.

Kjo do të thotë që hera tjetër që Haxhi do të fillojë pas 18 korrikut do të jetë në vitin 2054, pra pas 33 vitesh.

Për shkak të pandemisë së koronavirusit, asnjë pelegrin i huaj nuk do të lejohet të kryejë Haxhin edhe këtë vit,pasi Arabia Saudite e  kufizoi pelegrinazhin vjetor, duke lejuar të marrin pjesë maksimumi 60,000 qytetarë të vaksinuar midis moshës 18 dhe 65 vjeç.

Pelegrinët që udhëtojnë në vendin më të shenjtë të Islamit pritet të mbajnë distancë sociale dhe të maska ​​në fytyrën.

Leave a comment