Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Gjoksi i varur, cilat janë 5 gabimet e përditshme që ndikojnë në këtë problem estetik për femrat

gjoksi-744x405

Rënia e gjoksit është një proces natyror që ndodh kur gjoksi humbet fleksibilitetin dhe elasticitetin. Gjoksi nuk ka muskuj. Ai përbëhet nga inde lidhëse dhe gjëndra që prodhojnë qumësht. Që ta mbani gjoksin në formë duhet të tregoni një kujdes të veçantë për të.

Zakonisht fenomeni i rënies ndodh pas të 40-ve, por nuk përjashtohen rastet që mund të ndodhë dhe më herët. Shtatzënia është një ndër faktorët kryesorë që ndikon në rënien e gjoksit. Përveç saj, Living do t’ju njohë me 5 veprimet e përditshme që ndikojnë në rëniën e tij. Ja disa nga zakonet e këqija që duhet të shmangni:

1.Fjetja me stomak ose përmbys: Ky është pozicioni më i keq për të fjetur për gjinjtë tuaj, pasi shtypen për orë të tëra. Kjo bën që me kalimin e kohës ligamentet të dobësohen dhe shtrihen duke mos qenë më një mbështetje solide për peshën e gjoksit.

2.Ushtrimet sportive me intensitet të lartë: Disa lloj ushtrimesh dhe stërvitjesh mund të ndikojnë në varjen e gjoksit. Pa marrë parasysh se çfarë stërvitje jeni duke bërë, sigurohuni që të keni veshur me një cilësi të mirë reçipetash sportive.

3.Mbajtja e recipetave gjatë gjithë kohës: Sipas një studimi mbajtja e recipetave gjatë gjithë kohës dobëson muskujt në gjoks, duke e bërë atë të varet. Por dhe mos mbajtja e tyre gjithashtu shkakton varje të gjoksit. Zgjidhja ? Vishni recipeta por mos harroni të rrini lirshëm dhe herë pas here.

4.Dietat e këqija: Sa herë që ndryshoni peshë kjo ndikon në idnet dhe masën e gjoksit duke shkaktuar varje të tij.

5.Pirja e duhanit: Nëse keni nevojë për një arsye tjetër për të lënë duhani është VARJA E GJOKSIT. Çdo sasi e pirjes së duhanit dobëson dhe plak lëkurën duke ulur furnizimin me gjak në sipërfaqen e saj.

Leave a comment