Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Ja çfarë janë njollat e bardha në lëkurën tuaj

-800-0-60f68eb9b6947

Nëse keni vërejtur ndonjëherë njolla të vogla të bardha që shfaqen në lëkurën tuaj pasi keni kaluar kohë në diell, mund të jeni frikësuar paksa. Por ekspertët thonë se ndoshta nuk keni nevojë të shtypni butonin e panikut nëse shihni këto shenja.

Sipas Klinikës Cleveland Health Essentials, sëmundja e lëkurës hipomelanoza idiopatike guttate mund të shkaktojë njolla të bardha të vogla, të shpërndara, të lëmuara (me madhësi rreth 2 deri në 6 milimetra) në lëkurën që është e ekspozuar ndaj diellit. Këto njolla të bardha bezdisëse shfaqen më shpesh në fytyrë, qafë, duar dhe krahë.Megjithëse të kesh një “problem” mund të duket serioze, definitivisht nuk vlen në këtë rast. “Ndërsa nuk ka trajtime efektive për këtë problem, nuk do të shqetësohesha”, thotë dermatologia Christine Poblete-Lopez.

“Është thjesht natyra e lëkurës tuaj të reagojë ndaj diellit në këtë mënyrë. Por, unë ju këshilloj me forcë të përdorni krem ??mbrojtës nga dielli. Do të parandalojë plakjen e parakohshme të lëkurës tuaj dhe, më e rëndësishmja, kancerin e lëkurës”.
Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, nuk ka ndonjë terapi standarde për këtë problem.

Leave a comment