Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Refuzimi i hyrjes në BE gjatë vitit 2020, Shqipëria renditet e dyta dhe i lë pas vendet e Ballkanit

lajm-780x405

Një tjetër ‘rekord’ është arritur nga shqiptarët gjatë 2020, ku sipas një tabele studimi nga REL, ne renditemi në vend të dytë pas ukrainasve, për refuzimet e hyrjes në BE gjatë 2020.

Nga tabela e publikuar, vërehet se 13 315 shqiptareve u është refuzuar hyrja në BE. Ndërkohë Ukraina kryeson me 56 370 persona që u është refuzuar hyrja dhe pas nesh renditet Moldavia me 10 150 refuzime.

Sic mund te shihet nga tabela, Shqiperia ka lene pas vendet e Ballkanit si Serbia, Bosnje-Hercegovina, Maqedonia e Veriut apo Turqia.

Leave a comment