Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Bien faqet e bankave dhe institucioneve të rëndësishme

kkk

Një “black out” masiv ka ndodhur me faqet më të njohura dhe më të rëndësishme të shërbimeve bankare dhe institucioneve, përfshirë shërbimet e ushqimit apo dhe argëtimit.

Janë bllokuar faqet e transmetimit për mijëra përdorues. E gjitha ndodhi në mënyrë misterioze rreth orës 5 pasdite me orën lokale në Mbretërinë e Bashkuar. Mirëpo çfarë ka ndodhur me gjithë këtë ndërprerje të internetit?

“Down detector” ka regjistruar dhjetëra-mijëra raportime në pak minuta. Rënia e faqeve ka prekur një gamë të gjerë përdoruesish. Kompania që është ankuar më shumë për ndërprerjen është “Playstation network”, pasi është një shërbim që i lejon përdoruesve të luajnë në PS4 dhe PS5 në internet.

Një numër i madh faqesh interneti të bankave në Mbretërinë e Bashkuar raportohet gjithashtu të kenë pësuar “black-out”. Këto përfshijnë HSBC, Barclays, Lloyds Bank, Halifax, TSB, Tesco Bank dhe Bankën e Skocisë. Dyqane si John Lewis dhe Argos gjithashtu duket se janë prekur.

Është e mundur që një shërbim i prapambetur si Shërbimet e Internetit Amazon, ose një Rrjet i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN), mund të ketë dështuar.

Cilat uebfaqe janë të çaktivizuara?

Dhjetëra faqe në internet dhe shërbime po renditen si jashtë linje ose nuk funksionojnë si duhet.

Kjo perfshin:

PlayStation Network

HSBC

Steam

Barclays

Lloyds Bank

Halifax

Airbnb

TSB

Call of Duty

Warframe

Channel 4

Waitrose

Sky Bet

Xero

EA

ITV

British Airways

Tesco Bank

LastPass

Fifa

Argos

John Lewis

UPS

McDonalds

Premiere Inn

Fortnite

Cloudfare

123 Reg

Credit Karma

Nvidia

Bank of Scotland

Now TV

Barclaycard

Amazon Web Services

Sainsbury’s Bank

Epic Games Store

Mund të ketë më shumë shërbime që nuk janë shënuar në Down Detector.

Related Posts

Leave a comment