Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Gjobiten 106 parti politike, nuk dorëzuan raportin vjetor të financimit

KR-KQZ-REZULTATI_frame_1469-1100x620

KQZ ka njoftuar ditën e sotme marrjen e një mase administrative, gjobë në masën 1 000 000 deri në 2 000 000 lekë për 106 (njëqind e gjashtë) partitë politike.

Sipas KQZ, partitë nuk kanë dorëzuar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve raport vjetor financiar duke refuzuar për të bërë transparente burimet e financimit apo për të lejuar ushtrimin e kontrollit nga ana e ekspertëve kontabël të licensuar, pasi nuk kanë dorëzuar raportet vjetore financiare për vitin kalendarik 2020.

Njoftimi i plotë:

Për dorëzimin e raporteve vjetore financiare të partive politike për vitin kalendarik 2020 si dhe sanksionet për mosdorëzimin e tyre 3 Data: Korrik 2021 Nr. Partitë politike, të cilat nuk kanë dorëzuar raport vjetor financiar janë 106 (njëqind e gjashtë), si më poshtë vijon:

1. Partia Punës Shqipërisë; 2. Partia për Europianizim dhe Integrim të Shqipërisë; 3. Partia Liri, Demokraci dhe Etikë; 4. Partia Balli Kombëtar; 5. Partia Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet; 6. Partia Ora e Shqipërisë; 7. Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar; 8. Partia Përparimi Kombëtar i Shqipërisë; 9. Partia e Blertë Shqiptare; 10. Partia Uniteti Kombëtar; 11. Partia e Prosperitetit Demokratik të Shqipërisë; 12. Partia Universale Shqiptare; 13. Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë; 14. Partia Liberale Shqiptare; 15. Partia Ekologjike; 16. Partia Socialpunëtore e Shqipërisë;

17. Partia Socialreformiste e Shqipërisë; 18. Partia Besëlidhja Kombëtare Demokratike Shqiptare; 19. Lëvizja Demokratike për Vlera, Mirëqënie, Progres; 20. Partia Alternative Republikane; 21. Partia Konservatore; 22. Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar; 23. Partia Bashkësia Kombëtare Shqiptare; 24. Partia Triumfi i Legalitetit; 25. Partia Rimëkëmbja Kombëtare; 26. Partia Centriste Mirëqënies Popullore Shqiptare; 27. Partia Pajtimit Kombëtar; 28. Partia Demokracia e Re Europiane; 29. Partia Lidhja Kombëtare Shqiptare; 30. Partia Qytetare Shqiptare; 31. Partia Alternativa Liberale e Shqipërisë;

32. Partia Komuniste e Shqipërisë; 33. Balli Kombëtar Demokrat; Për dorëzimin e raporteve vjetore financiare të partive politike për vitin kalendarik 2020 si dhe sanksionet për mosdorëzimin e tyre 4 Data: Korrik 2021 Nr. 34. Partia Kombëtare Konservatore Albania; 35. Partia e të Majtës Demokratike Shqiptare; 36. Partia Ambientaliste; 37. Partia Aleanca Nacionale Shqiptare; 38. Partia Reformave Demokratike Shqiptare; 39. Partia Lëvizja Monarkiste Demokrate Shqiptare; 40. Partia Rruga e Vërtetë Shqiptare; 41. Partia Demokrate e Re; 42. Partia Mendimi i Djathtë Liberal; 43. Lëvizja për Zhvillim Kombëtar;

44. Partia Demokracia Paqësore e Shqipërisë; 45. Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve; 46. Partia Aleanca Socialiste Shqiptare; 47. Partia Sigurisë Kombëtare Shqiptare; 48. Partia Shpresa Demokrate; 49. Partia Ardhmërija Shqiptare; 50. Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Puntorëve të Shqipërisë; 51. Partia Emigracioni Shqiptar; 52. Partia Komuniste e Shqipërisë 8 Nëntori;

53. Partia Demokratike Peza Gjirokastër e Shqipërisë; 54. Partia Integrimit Social Kombëtar Shqiptar; 55. Partia Lidhja e Blertë Shqiptare; 56. Partia Aleanca e Maqedonasve për Integrim Europian; 57. Partia Lëvizja për të Drejtat e Njeriut; 58. Partia Shqiptare Atdheu; 59. Partia Demokracia e Re e Djathtë Shqiptare; 60. Partia e të Drejtave të Mohuara; 61. Partia e Çështjeve Shqiptare; 62. Partia Fronti i Majtë; 63. Partia Shqipëria e Re; 64. Partia Lëvizja Elitare Kombëtare; 65. Partia Shqiptare e Rindërtimit; 66. Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare; 67. Partia e të Drejtave të Mohuara – e Re;

68. Lista për Shqipëri Natyrale; Për dorëzimin e raporteve vjetore financiare të partive politike për vitin kalendarik 2020 si dhe sanksionet për mosdorëzimin e tyre 5 Data: Korrik 2021 Nr. 69. Partia Aleanca Kombëtare; 70. Partia Progresi Social Kombëtar; 71. Partia Aleanca për Europën; 72. Partia Demokratike e Bashkimit Myslyman të Shqipërisë; 73. Partia “Ligj dhe Drejtësi”; 74. Partia Socialiste e Vërtetë 91; 75. Partia G99; 76. Partia Toleranca e Re e Shqipërisë; 77. Partia Aleanca Europiane Ekologjike; 78. Partia Aleanca Arbnore Kombëtare; 79. Partia Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve;

80. Partia Personat me Aftësi të Kufizuar; 81. Partia Lëvizja Shqipëria e Re; 82. Partia Bashkimi Popullor i Pensionistëve Shqiptar; 83. Partia Lidhja për Drejtësi dhe Progres; 84. Partia “Aleanca Kuq e Zi”; 85. Partia Lëvizja Demokratike për Ndryshim; 86. Partia Popullore Kristiandemokrate e Shqipërisë; 87. Partia “Forca Rinia”; 88. Partia “Shkodra 2015”; 89. Partia “Sfida për Shqipërinë”;

90. Partia Bindja Demokratike; 91. Partia “Lëvizja Demokratike Shqiptare”; 92. Partia Indipendentëve ( Centriste) të Shqipërisë; 93. Partia Nacional Demokrate e Shqipërisë; 94. Partia Lidhja Popullore Shqiptare; 95. Partia Nacionaliste Shqiptare; 96. Partia e Djathtë Demokratike e Shqipërisë; 97. Partia Drejtësia Shoqërore; 98. Partia Progresi Demokratik; 99. Partia Mbrojtja e të Drejtave Kombëtare;

100. Partia e Re Socialiste e Shqipërisë; 101. Partia Ideali Demokratik Shqiptar; 102. Partia Lëvizja për Demokraci; 103. Partia Ideali komunist; Për dorëzimin e raporteve vjetore financiare të partive politike për vitin kalendarik 2020 si dhe sanksionet për mosdorëzimin e tyre 6 Data: Korrik 2021 Nr. 104. Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë; 105. Partia e Biznesit Shqiptar; 106. Aleanca Popullore për Drejtësi.

Nga këto 106 (njëqind e gjashtë) parti politike, të cilat nuk kanë dorëzuar raport vjetore financiare janë 11 (njëmbëdhjetë) parti politike që kanë qenë pjesë e zgjedhjeve të datës 25 prill 2021 dhe janë: 1. Partia Balli Kombëtar; 2. Partia Ora e Shqipërisë; 3. Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar; 4. Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë; 5. Ballo Kombëtar Demokrat; 6. Partia Kombëtare Konservatore Albania; 7. Partia Lëvizja për Zhvillim Kombëtar; 8. Partia Emigracioni Shqiptar; 9. Partia Bashkimi Popullor i Pensionistëve Shqiptar; 10. Partia Bindja Demokratike; 11. Partia “Lëvizja Demokratike Shqiptare”

Leave a comment