Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Këto janë shenjat që e tregojnë hapur se dikush ju pëlqen

1258982739604a1b5c67ee6709841778_w640-780x405

Për të kuptuar nëse dikush ju pëlqen, nuk është e nevojshme që të jenë të drejtpërdrejtë me ju. Mjafton t’i kushtoni vëmendjen e duhur gjuhës së trupit të këtij personi.

Këto janë disa shenja të sjelljes që tregojnë se nuk është indiferent ndaj jush.

-Nëse dikush përpiqet të largojë barrierat midis jush, kjo do të thotë se ai ju pëlqen

Kur komunikojmë me njerëz që na pëlqejnë, përpiqemi të heqim pengesat fizike midis nesh.

-Hapësira personale është e shenjtë për të gjithë. Njerëzit që ju afrohen, kanë pëlqim ndaj jush.

Në mënyrë të pavetëdijshme, ne duam të jemi fizikisht më afër njerëzve që na pëlqejnë dhe të mbajmë distancë nga njerëzit që nuk na pëlqejnë. Ky model i sjelljes lidhet me dëshirën për të mbrojtur territorin tonë personal nga “grabitqarët”, kjo është e zakonshme për të gjithë.

Nëse dikush aty pranë është ulur ose në këmbë dhe mban shpinën drejt, ky person mund të jetë duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen tuaj.

Kur një djalë flet me një vajzë që i pëlqen, ai tenton që në mënyrë të pavetëdijshme ta mbajë shpinën drejt ose madje të mbështetet pak mbrapa. Por në shikim të parë, është sikur ai po përpiqet të mbajë distancë nga ju.

-Kur ecni me dikë, kushtojini vëmendje qëndrimit të personit pranë jush

Nëse dikush ecën para jush, nga pikëpamja psikologjike, kjo do të thotë që ai kujdeset për veten dhe nuk është shumë i interesuar për ju. Nëse dikush ecën pas jush, ai mund t’u pëlqejë. Por nëse ai ecën pranë jush dhe mban të njëjtin ritëm, kjo është një shenjë e qartë që ju pëlqen.

-Kushtojini vëmendje sa shpesh dikush i mbyll sytë.

Kur një personi nuk i pëlqen personi me të cilin po flet, ai do të mbyllë sytë vazhdimisht.

Leave a comment