Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Cilat janë masat e rrepta që do të ndërmerren nga 16 gushti për të gjithë ata që nuk janë vaksinuar

proto

Ministri i punës së Greqisë Kostis Hatzidakis foli për masat që do të jenë në fuqi nga 16 gushti lidhur me të gjtihë njerëzit që nuk janë vaksinuar
Siç i tha SKAI të martën në mëngjes, “legjislacioni për vaksinimet e detyrueshme në spitale dhe njësitë e kujdesit për të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara ka kaluar. Masa vazhdon nga 16 gushti dhe pas kësaj ata që nuk janë të vaksinuar do të pezullohen dhe me vendim të Ministrit të Shëndetësisë, masa mund të zgjatet ”.

Unë besoj se punëtorët do të vaksinohen. Nga njëra anë ka shkarkimet si një qasje teorike, nga ana tjetër zgjedhja për të thënë lutjen tonë ‘Zoti më ndihmoi të ndriçoj ata që nuk janë vaksinuar për të shkuar për t’u vaksinuar’. Ne nuk jemi as me një qasje as me tjetrën. Nëse do të donim të flisnim për tepricat do ta bënim, nëse do të donim të zgjidhnim qasjen e SYRIZA, është mirë të vaksinohesh por jo e detyrueshme’ gjërat do të shtyheshin prapa. Ne po ndjekim një rrugë evropiane ”, nënvizoi ministri.

Rrjeti i furnizimit me energji elektrike

Lidhur me rrjetin elektrik, ai vuri në dukje se në kuadër të Fondit të Rimëkëmbjes, HEDNO dhe IPTO po bëjnë investime dhe projekte në infrastrukturën e energjisë që ishin të nevojshme, por ne duhet të jemi të kujdesshëm. Kjo është një përpjekje e shumëanshme në energji, në mënyrë që PPC të mos shembet, e cila po ecën përpara. “Investimet po përparojnë, por ato do të marrin ca kohë,” tha ai.

Leave a comment