Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Në kulmin e krizës së ushqimit, Koreja e Veriut kërkon mëshirë

kim-jong

Koreja e Veriut kërkon lehtësimin e sanksioneve ndërkombëtare përpara se të nisë bisedimet për denuklearizimin me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sipas Guardian, mes të tjerash, vendi komunist kërkon lehtësim të sanksioneve për pijet alkoolike të shtrenjta dhe për kostumet.

Po ashtu Koreja e Veriut kërkon lehtësim të sanksioneve për eksportet e metalit dhe karburanteve të përpunuara.

Ky lajm vjen në kohën kur Shërbimi i Inteligjencës në Korenë e Jugut ka paralajmëruar se vendi komunist është në mesin e një krize të rëndë.

Koreja e Veriut ka nisur të shpërndajë rezervat e mbetura ushtarake të orizit, të cilat zakonisht ruhen për kohë lufte.

Javën e kaluar, Koreja e Veriut riktheu komunikimin telefonik me Korenë e Jugut. Kjo shihet si një shenjë që vendi komunist po kërkon të jetë më i përgjegjshëm në bisedime.

Koreja e Veriut është goditur nga një krizë e rëndë për shkak të pandemisë, por edhe prej thatësirave të mëdha.

Uashingtoni akoma nuk ka thënë asnjë sinjal nëse ekziston gatishmëria për të lehtësuar sanksionet.

Leave a comment