Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Përfitimet që merr organizmi nëse zëvendësoni çdo pije me ujë

-800-0-388ee0fc980c5cada4d9ae209d77a918

Uji i pastër është ilaçi i parë në botë dhe më i miri që ekziston. Shumica e njerëzve e konsiderojnë konsumimin e ujit si një dush për brendësinë e trupit. Është edhe dëshmi shkencore se njerëzit të cilët konsumojnë mjaftueshëm ujë, kanë përmirësim në mirëqenien fizike dhe mendore.

Konsumimi i mjaftueshëm ditor i ujit (tetë gota në ditë) ua hidraton trupin dhe e mbush me energji të nevojshme për të kryer pa problem funksionet e veta.

Uji mund të klasifikohet si ilaç për shumë probleme dhe çrregullime shëndetësore. Përdoret për stimulimin e sistemit të tretjes, për forcimin e sistemit imunitar, për shpejtimin e metabolizmit, për proceset e eliminimit të toksinave, për përmirësimin e qarkullimit, etj.

Më poshtë i keni disa arsye se përse duhet të provoni ta zëvendësoni çdo pije tjetër me ujë.

Konsumimi i ujit ju bën të humbni peshë

Nëse pini vetëm ujë për 9 ditë, numri i kalorive që humbni mund të jetë i barabartë me 8 kilometra vrapim në ditë.

Rrit nivelet e energjisë dhe shpejton metabolizmin

Fillojeni ditën duke pirë ujë posa të zgjoheni nga gjumi dhe kështu do ta rritni metabolizmin.

Është fakt se truri përbëhet nga 75-85% ujë, që nënkupton se gjithmonë duhet të furnizohet me ujë. Prandaj, konsumimi i ujit jua përmirëson përqendrimin dhe funksionin e përgjithshëm të trurit.

Duke konsumuar ujë, ju e shtypni oreksin dhe nxitni humbjen e peshës.

Me ujë, trupi largon më shpejt toksinat

Substancat e dëmshme mund të pastrohen me ujë dhe rrjedhimisht të ngadalësohet procesi i plakjes.

Uji e zvogëlon rrezikun e shumë sëmundjeve

Disa prej këtyre sëmundjeve janë ato të fshikëzës urinare, hipertensioni, etj.

Zemra funksionon më mirë kur pini mjaftueshëm ujë

Duke konsumuar 5 gota ujë në ditë ju mund ta ulni rrezikun e sulmit të zemrës deri në 42%.

Uji ka aftësinë për të hidratuar dhe pastruar lëkurën. Prandaj, duke konsumuar mjaftueshëm ujë, ju do të keni një lëkurë të butë e të pastër.

Leave a comment