Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Pse vera është koha më e mirë për të lënë duhanin?

duhanpirja

Pavarësisht nëse jeni në plazh ose në ballkonin tuaj, keni vendosur të përfitoni nga vera për të ndaluar pirjen e duhanit. Lajm i mirë: keni bërë zgjedhjen e duhur!

Ritmi juaj ditor ngadalësohet, më pak stres, më shumë diell dhe mbi të gjitha një dëshirë për t’u kujdesur për veten, trupin tuaj dhe për të përmirësuar mirëqenien tuaj të përgjithshme. Vera është gjithashtu koha ideale për të miratuar sjellje të reja më të shëndetshme dhe më të balancuara.

Zakonisht kjo nënkupton rifillimin e një aktiviteti sportiv dhe një dietë të përshtatur. Përfitoni nga kjo energji dhe dëshirë e natyrshme për të filluar ndryshimin tuaj në qetësi të plotë. Pushimi veror është me të vërtetë koha e përsosur për të kapërcyer të gjitha simptomat e ndërprerjes së duhanit.

Pse të lini duhanin gjatë verës?

Lamtumirë rutina dhe ndryshimi i zakoneve

Në verë, zakonet ndryshojnë, rutina ngadalë largohet dhe fillon një ritëm i ri. Reflekset tona të përditshme ka të ngjarë të ndryshojnë dhe bashkë me to zakonet tona të pirjes së duhanit.

Qëndroni në shtëpi, ose shkoni jashtë vendit, qëndroni me miqtë, merrni me qira një shtëpi ose qëndroni në një hotel, ritualet e tjera të mëngjesit po krijohen, ditët kalojnë, por ato nuk janë të njëjta, kështu që është më e lehtë t’i rezistosh dëshirës për të pirë duhan .

Kohët kur keni pirë duhan nuk ekzistojnë më. Momentet kryesore të ditës ndryshojnë: përbërësit e tjerë të mëngjesit, kafja tradicionale zëvendësohet me një gotë të madhe me lëng frutash të freskët, vendi është i ndryshëm dhe njerëzit përreth jush gjithashtu mund të jenë aty pranë. Përfitoni nga kjo verë për të rizbuluar veten, merrni pjesë në krijimin e një versioni tjetër të vetes: më i shëndetshëm, më i lumtur dhe më energjik pa cigare.

Relaksimi, çelësi i suksesit

Dihet mirë që vera është një kohë relaksimi kur pothuajse gjithçka shkon në lëvizje të ngadaltë. Pasojat? Më pak presion, më pak stres, më pak emergjenca dhe veçanërisht më pak probleme. Përfitoni nga kjo qetësi e përkohshme për t’u çlodhur dhe për të liruar presionin. Kujdesuni për veten dhe pushoni: nëse ndiheni mirë në trup dhe mendje, mungesa e cigareve do të jetë më pak e dukshme.

Trajtojeni veten ndryshe

Ju dikur i shoqëronit cigaret me kënaqësi. Lajm i mirë: me verën dhe ndryshimet e zakonit, ju keni mundësinë të mësoni të kënaqeni në një mënyrë tjetër. Merrni kohë për veten, për të bërë aktivitete që normalisht nuk do t’i bënit për shkak të mungesës së kohës ose dëshirës.

Gjatë pushimeve koha juaj nuk është më e përbërë nga elementë të planifikuar, prandaj shijojeni! Planifikoni aktivitete për ta hequr mendjen sapo të keni dëshirë për të pirë duhan: lexim, ecje, sport, vizita…

Kjo verë është një mundësi unike për t’u bërë më të vëmendshëm ndaj vetes, mirëqenies dhe shëndetit tuaj. Mbani këtë gjendje mendore dhe shpejt do të vini re ndryshimet: rishfaqja e shijeve të ushqimit dhe një ndjenjë më e zhvilluar e nuhatjes për shembull.

Të qenit i vetëdijshëm për ndryshimet që ndodhin në trupin tuaj gjatë tërheqjes do t’ju japë krenari dhe motivim shtesë: gjithçka që ju nevojitet për t’i thënë lamtumirë pirjes së duhanit për mirë!

Related Posts

Leave a comment