Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Një tjetër shtet del me vendimin zyrtar, pasaportë shëndetësore në vende publike

C9E1F621-490F-4B94-ACB9-7CC3C6C0674C

Aprovohet pasaporta shëndetësore e COVID-19 që kërkon dëshmi të vaksinimit ose testimit negative për qasje në shumë vende publike. Ky vendim i fundit është marrë nga Gjykata Kushtetuese në Francë.

Kjo pasaportë kontraverse që do të hyjë në fuqi nga e hëna, ka nxitur protesta masive ku kritikët e kanë akuzuar presidentin Emanuel Macron që po e udhëheq një diktaturë shëndetësore.

Gjykata Kushtetuese tha se kufizimet e votuara në Parlament muajin e kaluar përfaqësojnë një balancë mes shqetësimeve për shëndetin publik dhe lirinë personale.

Por, mungesa e një pasaporte shëndetësore nuk duhet të bëhet pengesë për trajtimin e pacientëve, vendosi gjykata.

Gjykatësit rrezuan një dispozitë që ishte e përfshirë në Ligjin për Shëndetin, që do të lejonte punëdhënësit të largonin nga puna personat që nuk e kanë pasaportën shëndetësore.

Related Posts

Leave a comment