Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Zjarret në vend, flet shefi politik i delegacionit të BE

alexis-772x405

Shefi politik i delegacionit të BE-së Alexis Hupin në një deklaratë për mediat menjëherë pas mbërritjes së një helikopteri nga Çekia duke thënë se i gjenden vendit tonë në këtë moment të vështirë duke shtuar kapacitetet për të shuar zjarret.

“Përmes ekipit Europa Solidare e cila është vënë në veprim ne i vijmë në ndihmë Shqipërisë në këtë moment të vështirë jo vetëm për të mbrojtur bukuritë natyrore por edhe për të mos u rrezikuar jeta e njerzëve. Do të shtohet më shumë se 50 % e stafit shtohet dhe presim që qeveria shqiptare  të na thotë  në rast se duhet që Agjencia e Emergjencave  të beje aktivizimin e ndihmes ne Bruksel”- u shpreh Alexis Hupin.

Në deklaratë për median foli dhe Klajdi Nikolla përgjegjës i emergjencave i cili tha se bashkëpunimi me BE po ecën shumë mirë pasi ata reaguan menjëherë pas kërkesës duke dhënë ndihmën fillëstare.

“Ministria e Mbrojtjes në kontakt me mekanizmat europiane beri kërkesën për ndihmë dhe ata  reaguan shumë shpejt  duke bërë të mundur këtë ndihmë fillestare .
Disa shtete e kanë të pamundur të na ndërhyjne këtu pasi ata vetë po luftojnë më zjarret në vendin e tyre”- u shpreh Nikolla.

Leave a comment