Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Çfarë na pret në tetor, OBSH paralajmëron liderët botërorë

seli-obsh1-1068x601

Organizata Botërore e Shëndetit u ka kërkuar 20 liderëve më të fuqishëm botërorë që të kujdesen për pabarazinë e “turpshme” në aksesin ndaj vaksinave Covid-19 për të qenë të përgatitur për valën që vjen para tetorit.

Sipas raportimeve, Bruce Aylward është shprehur se botës duhet t’i vijë neveri dhe të pyesë nëse situata mund të ishte më e keqe nëse do të kishte pasur një përpjekje aktive për të privuar të varfrit e planetit nga vaksinimi.

Agjencia e Shëndetit e OKB -së është e revoltuar gjithnjë e më shumë nga ajo që ajo e sheh si zemërim moral i vendeve të pasura që mbrojnë furnizimin me vaksina ndërsa shtet në zhvillim përpiqen të imunizojnë popullatat e tyre më të prekshme.

Aylward, drejtuesi i OBSH -së për qasjen në mjetet për të luftuar pandeminë e koronavirusit, u bëri thirrje njerëzve që t’u tregojnë politikanëve dhe manjatëve të biznesit se është elektoralisht dhe financiarisht e sigurt që të rritet mbulimi i vaksinave në vendet më të varfra.

Related Posts

Leave a comment