Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Vendimi/ Nga tetori nuk do të ketë më teste falas për Covid-19

auto_auto_auto_covid-19_testing160274617516086436261609355932-780x405

Këshilli Federal i Zvicrës u mblodh sot për takimin e tij të parë pas pushimeve verore, shkruan ‘Blick’.

Fokusi i mbledhjes ishte çmimi i testit dhe kalimi në fazën e normalizimit.

Faza e normalizimit, po konsiderohet si e fundit e modelit trefazor, me të cilin Këshilli Federal përshkroi rrugën për të dalë nga pandemia në prill.

Sipas qeverisë së shtetit, kjo fazë e tretë dhe e fundit tani po fillon. Faza e normalizimit do të thotë: Të gjithë të rriturit duhet të kenë qasje në vaksinim; faktori vendimtar për çdo përkeqësim nuk është më incidenca ose numri i rasteve, por situata në spitale.

Kjo gjithashtu do të thotë që kufizimet e ardhshme mund të zbatohen vetëm për njerëzit e pa vaksinuar.

Qeveria e shtetit tashmë po propozon një hap në këtë drejtim: Nga tetori, testet e koronës nuk do të jenë më falas për njerëzit pa simptoma. Testet mujore falas gjithashtu duhet të kenë mbaruar deri atëherë.

Masat e zbatueshme, mbi të gjitha kërkesat për maskë, mbeten në fuqi. Sidoqoftë, qeveria e shtetit i paralajmëron kantonet – dhe “i kujton” ata se në rast të rritjes rajonale, sipas Aktit të Epidemisë, ata janë përgjegjës për të marrë masat e tyre.

Këto plane tani janë duke u konsultuar dhe kantonet kanë kohë deri më 25 gusht për të komentuar mbi to.

Leave a comment