Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Pse vera është koha e përsosur për të lënë cigaren?

-785-0-6107a015e45a5

Qofshi nën hijen e palmave apo nën strehën e ballkonit, nëse doni të lini cigaren pikërisht tani, keni bërë zgjedhjen e duhur!

Vera mund të jetë periudha më e mirë për të lënë cigaren, dhe kjo për një sërë arsyesh.

Në verë dalim jashtë rutinës

Në verë, zakonet ndryshojnë, rutina ngadalë largohet dhe fillojmë një ritëm i ri. Reflekset tona të përditshme ka të ngjarë të ndryshojnë dhe bashkë me to, edhe zakoni i të ndezurit cigare. Mëngjeset janë më të vona dhe kësisoj, zakoni i cigares nuk ndihet aq i domosdoshëm sa zakonisht.

Edhe nëse ju duket e pamundur që të hiqni dorë plotësisht, mund të paktën të kaloni në alternativa pa tym, siç janë produktet me ngrohje. Produktet me ngrohje si IQOS nuk e djegin, por e ngrohin fijen e duhanit, duke mos lëshuar tym. Kjo shmang ekspozimin ndaj 6 mijë kimikateve që gjenerohen me tymin, nga të cilat 100 janë të vërtetuara se janë të dëmshme apo potencialisht të dëmshme.

Cilido qoftë ndryshimi që zgjidhni të bëni, e rëndësishme është që të kaloni në një zakon më të shëndetshëm, duke shfrytëzuar daljen jashtë rutinës që na mundëson vera.

Relaksi, çelësi i suksesit

Dihet mirë se vera është një kohë relaksi kur (pothuajse) gjithçka lëviz ngadalë. Pasojat? Më pak presion, më pak stres, më pak urgjenca dhe sigurisht, më pak probleme. Përfitoni nga kjo qetësi e përkohshme për t’u çlodhur dhe për të çliruar presionin. Kujdesuni për veten dhe pushoni: nëse ndiheni mirë në trupin dhe mendjen tuaj, mungesa e cigareve do të jetë më pak e ndjeshme.

Më shumë mënyra për të bërë qejf

Deri tani, e keni asociuar kënaqësinë me cigaret. Me verën dhe ndryshimet e zakonit, ju keni mundësinë të mësoni të kënaqeni në një mënyrë tjetër. Merrni kohë për veten tuaj, për të bërë aktivitete që normalisht nuk do t’i bënit për shkak të mungesës së kohës ose dëshirës. Planifikoni aktivitete për ta hequr mendjen sa herë mund t’ju shkojë mendja tek cigarja: leximi, ecja, sportet.

Related Posts

Leave a comment