Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

UEFA bën lëvizjen e guximshme ndaj rebelëve, Juve, Real dhe Barcelona ‘zhduken’ nga Liga e Kampionëve

uefa-780x405

Të gjithë heshtin në luftën e vazhdueshme midis UEFA -s dhe tre klubeve rebele që nuk heqin dorë nga ideja e Superligës: heqja dorë nga organi evropian i futbollit për të ndjekur – deri në skualifikim – Juventus, Real Madrid dhe Barcelona, pas marrjes së njoftimit për dënimin e gjykatës së Madridit, është akti i fundit i dukshëm i tërheqjes së ashpër të luftës midis palëve.

Ishte 9 qershor, më shumë se dy muaj më parë, kur Alexander Ceferin duhej të ndalej, përballë rrezikut të sanksioneve shumë të rënda, të cilat mund të arrinin deri në burgim për drejtuesit kryesorë të UEFA -s.

Rreziqet janë shumë të mëdha dhe për këtë arsye – prapa diktatit të zyrave ligjore në Nyon – ish -shoku i madh i Andrea Agnelli e ka varrosur çështjen, por vetëm përkohësisht, siç u përsërit pak më vonë:

“Drejtësia ndonjëherë është e ngadaltë por do të vijë. Së pari le të sqarojmë çështjet ligjore, pastaj le të vazhdojmë ”.

UEFA pret gjykimin – i cili do të jetë detyrues dhe përfundimtar – nga Gjykata e Drejtësisë e Bashkimit Evropian, e cila ka refuzuar kërkesën për procedurë urgjente të paraqitur nga kompania përbërëse e Super League.

Do të na duhet të presim disa muaj, ndërkohë që Juventus, Real Madrid dhe Barcelona janë regjistruar për edicionin e ardhshëm të Ligës së Kampionëve: prandaj pjesëmarrja e tyre nuk është në dyshim.

Nga ana e tyre, të tre klubet nuk u dorëzuan dhe vetëm pak ditë më parë ata riafirmuan dëshirën e tyre për të “vazhduar zhvillimin e projektit të Superligës”.

Me pak fjalë, asnjë afrim ose përpjekje për të arritur një kompromis nuk mund të shihet, dhe në këtë kuptim mesazhi i fundit i dërguar nga UEFA duhet të interpretohet në një mënyrë të bujshme, gati të pacipë, duke pasur parasysh ndikimin mediatik të mediumit të përdorur.

Trupi kontinental i futbollit ka eliminuar çdo imazh të Juventusit, Real Madridit dhe Barcelonës nga videoja e re e prezantimit të edicionit të ardhshëm të Ligës së Kampionëve, e transmetuar tashmë në televizionet evropiane që mbajnë të drejtat e kompeticionit.

Në promovim mund të shihni Manchester City, Bayern Munich, Atletico Madrid, PSG dhe gjithashtu Atalanta ndër të tjera, ndërsa tre skuadrat rebele mungojnë.

Ato nuk janë mungesat e vetme të peshës në video, por është e vështirë të mendosh një rast, pasi në vitet e kaluara nuk ka pasur një errësim të këtij lloji. Mesazhi i Ceferin është i qartë: UEFA është ulur në breg të lumit dhe asgjë nuk do të harrohet. Asgjë!

Leave a comment