Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Plehrat mbulojnë fshatin Linzë

236255419_377224980426441_7876964483944535489_n

Katastrofë mjedisore mund të quhet ajo që ndodhë në fshatin Linzë e komunës së Dajtit. Siç shikohet edhe nga pamjet përroji me ujë të kristaltë që kalon përmes fshatit është i mbuluar nga plehra dhe mbetje urbane. Asnjë masë nuk është marrë ndër vite nga komuna e Dajtit apo autoritete të tjera vendore për parandalimin e kësaj ndotje mjedisore që sa vjen e i rrit përmasat, e ndodhur vetëm 4 km larg nga zemra e Tiranës dhe rreth 1 km nga fshati Surrel ku ka shtëpinë Kryeministri i vendit.

Fshatin Linzë të cilin natyra e ka bekuar me gjelbërim të vazhdushëm gjithë katër stinëve, ullinjë qindra vjeçar pa fund, përrenjë me ujë të kulluar që burojnë nga mali i Dajtit dhe sigurisht ajrin e pastër e ndotin këto pamje që ndodhen jo më larg se 100 metra nga zyra komode e z. Kujtim Qefalia, ish kryetarit të kësaj komune i zgjedhur që në vitin 2007 e deri më sot, por me emërim të ri si administrator i njësisë Dajt.

Më e pakta që mund të bënte Administratori ishte vendosja e disa kontenierëve për plehrat që banorët të cilët sa vijnë e shtohen të mos i hedhin plehrat në përrua, pasi në këto ditë të nxehta vere ato perveçse vatër infeksioni e sëmundjesh, përbëjnë edhe rrezik potencial për ndonjë zjarr të mundshëm i cili do të përbënte një katastrofë të vërtetë për banorët dhe gjithë parkun Kombëtar të Dajtit.
A.D

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Leave a comment