Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

LEFTER ÇIPA

Lefter_ipa_Flasshqip

Nga Zaho VASILI-

Lefter Çipa

 Te shkëmbi i historisë

atje ku flinte dhe kënga,

vuri supin, po e lëviz

të nxirrte madem nga brenda.

 

Shtiu derën e historisë

atje ku sundojnë të parët.

me majë pene e lëviz

të dalin margaritarët.

 

Jashtë po frynin tufanet

në guvën e shkëmbit hyri,

tek trohitnin jataganët 

trimat nga shpata i zuri.

 

Brenda plasi vetëtima

doli nga isua e shtruar,

dhe më pas bubullima

që ai i kish kërkuar.

 

Një grusht xixash, flakëruar

nga vetëtima u ndanë,

ngrinë një çast, u ngurtësuan

dhe u bënë stralli me famë.

 

Stralli tha, po kërkoj shokun

që për ne ka për të shkruar,

nga isua i dridhej floku

kënga det i bubulluar.

 

Që nga mali i Vetëtimës

ku pëlcet me dritë ylberi,

brenda që nga palcë e “shkëmbit”

si strall u shkëput Lefteri.

 

Lefter Çipa u thërrmua

dekada e vit pas viti,

u thërmua, doli drita

dritë e fjalës llamburiti.

 

U bë pluhur, prapë ngriu

u kthye sërish në strall,

u shkërmoq e vetëtiu

penën e ktheu në pallë.

 

Dhe nga majë e saj pikoi

grushti me flori për këngën,

këngën labe e zaptoi

me flori e mbushi zemrën.

 

Jeta i shkoi Lefterit

shkërmoqu e ngri dyfish,

duke vënë nga një brilant

në unazën e Shqipërisë.

 

Te shkëmbi hyri dhe vetë

Iku, shpirti fortë na dhembi,

atje do të rrojë për jetë

aq sa do të rrojë dhe shkëmbi…

Related Posts

Leave a comment

LEFTER ÇIPA

Nga Zaho VASILI-

Lefter Çipa

 Te shkëmbi i historisë

atje ku flinte dhe kënga,

vuri supin, po e lëviz

të nxirrte madem nga brenda.

 

Shtiu derën e historisë

atje ku sundojnë të parët.

me majë pene e lëviz

të dalin margaritarët.

 

Jashtë po frynin tufanet

në guvën e shkëmbit hyri,

tek trohitnin jataganët 

trimat nga shpata i zuri.

 

Brenda plasi vetëtima

doli nga isua e shtruar,

dhe më pas bubullima

që ai i kish kërkuar.

 

Një grusht xixash, flakëruar

nga vetëtima u ndanë,

ngrinë një çast, u ngurtësuan

dhe u bënë stralli me famë.

 

Stralli tha, po kërkoj shokun

që për ne ka për të shkruar,

nga isua i dridhej floku

kënga det i bubulluar.

 

Që nga mali i Vetëtimës

ku pëlcet me dritë ylberi,

brenda që nga palcë e “shkëmbit”

si strall u shkëput Lefteri.

 

Lefter Çipa u thërrmua

dekada e vit pas viti,

u thërmua, doli drita

dritë e fjalës llamburiti.

 

U bë pluhur, prapë ngriu

u kthye sërish në strall,

u shkërmoq e vetëtiu

penën e ktheu në pallë.

 

Dhe nga majë e saj pikoi

grushti me flori për këngën,

këngën labe e zaptoi

me flori e mbushi zemrën.

 

Jeta i shkoi Lefterit

shkërmoqu e ngri dyfish,

duke vënë nga një brilant

në unazën e Shqipërisë.

 

Te shkëmbi hyri dhe vetë

Iku, shpirti fortë na dhembi,

atje do të rrojë për jetë

aq sa do të rrojë dhe shkëmbi…

Related Posts

Leave a comment