Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Keni një zhurmë apo gazra në stomak? Ja çfarë do të thotë

cec389855a26b0e27eb8c03c757aed4ce515550d-780x439

Stomaku juaj ndonjëherë mund të bëjë një zhurmë të tmerrshme

Jeni shtrirë në divan pas darkës për t’u çlodhur dhe më pas dëgjoni tinguj të ndryshëm të çuditshëm që vijnë nga stomaku juaj.

Zhurmë, rënkim, pështjellim… Çfarë kuptimi kanë këta tinguj?

1. Gazrat

Shkaku më i zakonshëm dhe më i dukshëm i tingujve të barkut është lëvizja e gazrave në stomak.

Sistemi juaj tretës (që do të thotë stomaku dhe zorrët) tkurret dhe zgjerohet. Si rezultat, gazrat brenda bllokohen, duke bërë që të lëshojnë tinguj.

Në thelb ju e lini erën të hyjë, por brenda trupit tuaj. Nëse keni pirë shumë ujë ose keni ngrënë shumë supë, mund të dëgjoni një prerje në stomak.

2. Probleme me stomakun

A bën stomaku juaj zhurma të çuditshme pas darkës çdo herë? Pastaj mund të jetë që ju të hani rregullisht diçka ndaj së cilës jeni gjithashtu alergjik ose që keni probleme me tretjen. Shikoni mirë dietën tuaj dhe shmangni atë që mendoni se mund të jetë shkaktari.

3. Prerje në stomak

A keni ngrënë dhe pirë mjaft sot? Një prerje në stomak mund të jetë një shenjë e qartë e urisë. Nëse hani në një kohë të rregullt, stomaku juaj fillon të përgatitet paraprakisht duke prodhuar lëngje stomaku dhe duke shtrënguar disa muskuj.

Nëse keni mungesë të fibrave në dietën tuaj, stomaku juaj do të fryhet.

Leave a comment