Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Pesë objekte femërore që fillimisht u krijuan për burrat

-800-0-d6d22120cd4f821127f1e1585b83e01e

Është e vështirë të imagjinohet tani, por Victoria’s Secret u krijua me burrat në mendje. Ky është vetëm një ilustrim se si ndarja gjinore po mjegullohet. Pavarësisht se cili ishte funksioni i tij origjinal, një produkt mund të përdoret nga kushdo.

Yoga mendohet të ketë origjinën midis ‘Brahminëve’, të cilët ishin anëtarë të sistemit të kastës indiane. “Njerëz të ditur” ishte mbiemri i tyre. Pastaj meshkujt prezantuan jogën në perëndim dhe gradualisht fitoi popullaritet në mesin e grave.

Funksioni fillestar i një çantë do të përdorej si një qese kompakte parash. Për shkak të dobisë së tyre, çantat e tilla ishin të njohura në mesin e meshkujve. Gratë filluan t’i mbanin këto qese më shpesh me kalimin e kohës, dhe ato u bënë një deklaratë e modës.

Crop top janë një veshje shumë në modë për zonjat në ditët e sotme. Pavarësisht kësaj, këmisha ishte projektuar nga burrat, për burrat dhe ishte një element kryesor i modës së burrave për shumë vite përpara se gratë të fillonin ta veshin atë. Modelet e fitnesit do të prisnin fundet e këmishave të tyre për të shmangur rregullat e veshjes së palestrës, pasi nuk mund të ushtroheshin pa to.

Telat G janë përdorur si mbathje nga të parët tanë në të kaluarën. Disa fise afrikane filluan t’i përdorin ato më vonë, në fund të shekullit të 19-të.

Getat dhe çorapet njiheshin zyrtarisht si “çorape” dhe visheshin nga meshkujt. Ato dikur ishin veshur nga meshkujt europianë gjatë kalërimit.

Related Posts

Leave a comment