Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Nëntë mënyra se si moti mund të ndikojë në trupin tonë

-800-0-2cb1c2e43fc6c71c6f43e00deacd2587

Moti i zymtë përmirëson funksionimin e trurit tonë, sepse na ndihmon të fokusohemi dhe të mendojmë më thellë, sipas psikologëve.

Kujtesa jonë është më e mirë në ditët me shi dhe me vranësira. Ndoshta, sepse gjatë ditëve me diell jemi shumë të zënë duke bërë gjëra të ndryshme, raporton “Bright Side”.

Në ditë jashtëzakonisht të nxehta dhe të lagështa, trupi mund të ftohet. Normalisht, ai e drejton gjakun e ngrohtë drejt sipërfaqes së lëkurës aty ku ftohet duke djersitur. Por në temperatura të nxehta, djersa nuk avullon, kështu që në vend të kësaj, lëngu mblidhet tek gjymtyrët tuaja, duke i bërë ato të fryhen.

Kujtesa jonë është më e mirë në ditët me shi dhe me vranësira. Ndoshta, sepse gjatë ditëve me diell jemi shumë të zënë duke bërë gjëra të ndryshme, raporton “Bright Side”.

Në ditë jashtëzakonisht të nxehta dhe të lagështa, trupi mund të ftohet. Normalisht, ai e drejton gjakun e ngrohtë drejt sipërfaqes së lëkurës aty ku ftohet duke djersitur. Por në temperatura të nxehta, djersa nuk avullon, kështu që në vend të kësaj, lëngu mblidhet tek gjymtyrët tuaja, duke i bërë ato të fryhen.

Kjo mospërputhje e ofertës dhe kërkesës mund të përfundojë në mënyrë dramatike, në një sulm në zemër ose goditje në tru. E njëjta gjë vlen edhe për erën dhe borën, sipas hulumtimit .

Çfarë të bëni: Shmangni mbingarkesën.

Ndërsa moti ftohet, ajri bëhet më pak i lagësht, gjë që mund të shihet përmes lëkurës sonë. Ajo bëhet e thatë, plasaritet, dhe mund të shkaktojë edhe kruajtje, duke çuar në ekzemë. Erërat e forta gjithashtu mund të dëmtojnë pengesën mbrojtëse lipide të lëkurës, duke shkaktuar gjakderdhje.

Kjo mospërputhje e ofertës dhe kërkesës mund të përfundojë në mënyrë dramatike, në një sulm në zemër ose goditje në tru. E njëjta gjë vlen edhe për erën dhe borën, sipas hulumtimit .

 

Related Posts

Leave a comment