Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

‘Madem’ për Lefter Çipën

cipa

Lefter Çipa është një ndër poetët më të shquar shqiptarë. Autor i 18 librave të botuar me poezi dhe një kolanë në proces redaktimi për botim. Ndër librat më të qarkulluar të këtij autori janë : “Bejkë e bardhë”, “Bilbilat e vendit tim”, “Shqipëri moj ballëhapur”, “Ju dua si malli i zemrës”, “Këngët e Ruzanës”, “Dheun tim përsipër mbaj”, “Për Kosovën prapë do të ngrihem”, “Kënga që tret lotin”, “Këngët e Akroqeranit”, “Princi i Dashurisë”, “Vij nga drita”, “Ëndrra nëpër duar”, “Këngët e atdheut tim”, “Njerëz me dritë”, etj. Lefter Çipa është dekoruar me “Nderi i Kombit”, dekoratën më të lartë të vendit, në 28 nëntor 2020.

Related Posts

Leave a comment