Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Skandali me pagat/ Kryetari dhe Anetarët e Bordit të ERE-ë me pagë 9 milionë lekë në muaj

ss-1

Ne nje kohe kur kriza e energjise ka goditur vendin dhe kur qeveria ka shpallur gjendjen e emergjences ne sektorin e energjise, zbulohen pagat e anetareve te Bordit te ERE-s, nje Ent pothuajse inekzistent per vite me rradhe, i cili me veprimet por me shume me mosveprimet e tij ka lejuar qe situata ne kete sektor te precipitoje ne gjendjen qe ndodhet sot.

Nje organ i ngarkuar me ligj per mbrojtjen e konsumatoreve te energjise, cfare ben ne te vertete, me nje vendim te vete ketij Bordi, ne shkelje flagrante te ligjit, miraton pagat e tij ne vlera maramendese qe do ta kishin zili edhe Rregullatoret homologe te vendeve me te zhvilluara europiane.

Nderkohe qe qeveria ka marr borxh publik per te siguruar furnizimin me energji te konsumatoreve dhe situata me cmimet e larta te energjise nuk dihet se ku do te ndalet, ERE, fle gjume dhe nuk ka bere asnje analize per kete situate apo propozime konkrete se si do dalim nga kjo gjendje, per te permbushur detyrimin ligjor per te cilin jane ngritur. Askush nuk e di se cfare po ben ky Ent sot dhe cili eshte kontributi i ketij institucioni per sektorin e energjise.
Duket se meraku i vetem per ta jane vendimet qe marrin per pagat per veten e tyre, jashte cdo sensi logjik dhe ekonomik. Me e pakta qe duhet te bejne eshte te japin doreheqjen dhe organet kompetente te auditojne punen e tyre.

Leave a comment