Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Vitamina që mund t’ju ndihmojë për rënie në peshë gjatë dimrit

-640-0-61e6d8c36eecf

Një studim nga shkolla mjekësore austriake, ‘MediUni Vienna’, thotë se vitamina A në të vërtetë mund funksionojë për humbjen në peshë, veçanërisht kur moti bëhet më i ftohtë.

Studimi demonstron se vitamina A stimulon procesin e djegies së dhjamit.

Shkencëtarët e studimit, të udhëhequr nga Divizioni i Endokrinologjisë dhe Metabolizmit, vlerësuan nivelet e gjakut të personave që morën pjesë në eksperiment dhe ajo që vunë re ishte se ekspozimi ndaj të ftohtit stimulonte rishpërndarjen e vitaminës A nga mëlçia drejt indit yndyror duke nxitur djegien e tij.

Disa nga ushqimet që përmbajnë vitaminë A janë:

-Speci i kuq

-Spinaqi

-Mëlçia e viçit

-Patatet e ëmbla

-Akullorja

-Kungulli

-Karota

Gjithashtu vitamina A është shumë efektive për shëndetin e lëkurës, duke i dhënë asaj më shumë shkëlqim.

Ajo është gjithashtu thelbësore për shikimin tonë sepse, së bashku me pararendësit e saj, karotenoidet, është pjesë e përbërëse në rodopsin, substancë e pranishme në retinë, që i jep syrit ndjeshmëri ndaj dritës.

Related Posts

Leave a comment