Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Ministria e Jashtme njofton shtyrjen e masave nga Greqia: Të gjithë shqiptarët të kenë…

Capture

Ministria e Jashtme e Shqipërisë njofton se Greqia ka shtyrë masat aktuale anti-covid deri më datë 7 shkurt 2022. Të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë drejt Greqisë, pavarësisht kombësisë, pavarësisht nëse janë të vaksinuar ose kanë qenë të diagnostikuar me COVID-19, janë të detyruar të paraqesin:

– Test negativ PCR, kryer brenda 72 orëve, përpara udhëtimit.

OSE

– Test të shpejtë antigjenik, kryer brenda 24 orëve para udhëtimit.

Gjithashhtu, të gjithë udhëtarët që hyjnë në territorin e Republikës së Greqisë, duhet të plotësojnë formularin elektronik PLF (Passenger LocatorForm), në adresën elektronike 👉  https://travel.gov.gr, me të dhënat e tyre të kontaktit në Greqi, përpara mbërritjes.

Masa vlen për të rriturit dhe fëmijët mbi 5 vjeç, pavarësisht nga vaksinimi. Pikat kufitare të Kakavisë, Kapshticës dhe Qafbotës funksionojnë gjatë 24 orëve. Pika kufitare e Tre Urave funksionon nga ora 08:00 deri në orën 20:00.

  • TAGS

Leave a comment