Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Pse nuk duhet të pini kurrë cigare menjëherë pas bukës

cigare-1-780x405

Shumë persona kanë dëshirë që menjëherë pas bukës të ndezin një cigare.

Sidomos në vendin tonë kjo dukuri është e pranishme tek shumë persona.

Por, një gjë të tillë nuk duhet ta bëni kurrë pasi rrezikoni seriozisht shëndetin tuaj.

Sipas ekspertëve, nëse pini cigare menjëherë pas bukës i dëmtoni seriozisht mushkëritë tuaja.

Nëse pini duhan, prisni të paktën një orë pas ngrënies për të ndezur një cigare. Nikotina prezente tek duhani lidhet me aksesin e oksigjenit në tretje, duke bërë që trupi të thithë më shumë elemente kancerogjene se normalja.

Sipas studimeve, një cigare menjëherë pas buke është sa dhjetë cigare njëherësh. Gjithashtu rrit shanset e kancerit të zorrëve dhe mushkërive.

Leave a comment