Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

KLP shkarkon prokuroren, zvarriti dhjetra çështje

klp-780x405

Këshilli i Lartë i Prokururorisë ka shkarkuar prokurorën e Dibrës Belina Zeneli, për shkak se sipas Inspektorit të Lartë të Drejtësisë ka zvarritur dhjetra çështje.

Më 20 janar, Inspektori i Lartë i Drejtësisë Artur Metani kërkoi shkarkimin e Zenelit, duke e akuzuar se ka zvarritur 10 çështje gjyqësore dhe ka cenuar besimin te drejtësia.

Sipas ILD, Zeneli ka zvarritur hetimet paraprake duke mos i kryer veprimet hetimore në kohë dhe në dinamikë për periudha të gjata kohore të gjata, tej afateve procedurale dhe pa pasur arsye ligjore.

ILD argumentoi në kërkesën e saj se nga veprimet e prokurores Belina Zeneli, nuk i janë dhënë zgjidhje ligjore 33 procedimeve penale, si dhe nuk është kryer asnjë veprim verifikimi në lidhje me 300 kallëzime.

Leave a comment