Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Nisma për ndryshimin e ligjit për dosjet e ish-Sigurimit, Balla: Drejtësia ka plot arsye të nisë procedimin penal ndaj Berishës

-1200-630-5fd7940d185a8

Taulant Balla: Nga letra që i është dorëzuar Sali Berishës nga Britania e Madhe, unë mendoj që është koha e duhur. Janë bërë publike edhe elementët korruptive por kjo çështjeje që i takon drejtësisë dhe nuk mund të afrësohet në këtë paketë që ne po diskutojmë, Unë mendoj dhe bashkë me juristët do e konsultojmë, Berisha është përfaqësues i lartë i Partisë së Punës. Si një sekretar partie. Në vlerësimin e juristëve të konsiderohet pjesa si një sekretar partie. Është e papranueshme që pas 30 vitesh një sekretar i shpallur non-grada nga dy  vende të rëndësishme, të vazhdojë të bëj pis kuvendin e Shqipërisë, Por ky diskutim duhet vijuar. Faktet publike të bëra nga vetë katrani me vboj për ato që Britania. I përfshirë në afera të mëdha korruptive por jo vetëm siç është destabilizimi i demokracisë në Shqipërisë. Ka plot arsye që drejtësia të filloje procedimin penal ndaj non-gratës.

Dy nismat që janë depozituar, burojnë nga propozimi i autoritetit. Këtu nuk bën përjashtim askush që ka qenë pjesë e sigurimit të shteti apo bashkëpunëtorë. Do të jetë më e gjerë se kaq. Drafti është pune por është ende një draft jo i plotë. Në këtë kontekst të përfshihen edhe funksionarët e lartë që ka qenë në hierarkinë e Partisë së Punës. Në këtë kontekst duhet të keni edhe pak durim sa drafti të marrë formën finale dhe rrugën ligjore. Konfirmoj që ndër objektivat e rëndësishëm të Kuvendit në vjeshtë bëjnë pjesë këtë  çështje. Një prej çështjeve më të rëndësishme do jetë amnistia fiskale apo buxheti i shtetit.

Related Posts

Leave a comment