Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Inteligjenca britanike: Ukraina po shfrytëzon lidershipin e dobët në ushtrinë ruse

-640-0-1661430933xukrainpng-931

Forcat ukrainase po shfrytëzojnë lidershipin e dobët të ushtrisë ruse, sipas një deklarate të Ministrisë së Mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar, shkruan The Guardian.

Në konferencën e përditshme të inteligjencës, theksoi se Ukraina e kishte bërë këtë duke përfituar nga “logjistika, administrimi dhe udhëheqja e dobët” në ushtrinë ruse.

“Që nga 29 gusht 2022, Forcat e Armatosura të Ukrainës kanë kryer ofensiva në jug të Ukrainës. Një element i kësaj ofensive është  avancimi i vazhdueshëm në perëndim të lumit Dnipro, duke u fokusuar në tre akse brenda Kherson të pushtuar nga Rusia.

Operacioni ka objektiva të kufizuara por forcat e Ukrainës ka të ngjarë të kenë arritur një shkallë të papritur taktike; duke shfrytëzuar logjistikën, administrimin dhe udhëheqjen e dobët në forcat e armatosura ruse.

Me vazhdimin e luftimeve në  Donbas dhe Kharkiv, një vendim kyç për komandantët rusë në ditët në vijim do të jetë se ku të do të vendosen forcat reservë.”

Related Posts

Leave a comment