Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Ambasadorja e BE:Shqipëria të dalë nga lista gri e pastrimit të parave

auto_Capture1663924942

Ambasadorja e BE-së në Tiranë, Christiane Hohmann ka prezantuar, disa kushte që Shqipëria duhet të plotësojë në rrugën e integrimit në familjen europiane.

Ajo listoi disa kushte, duke theksuar fakti se Shqipëria duhet të dalë nga zona gri e fenomenit të pastrimit të parave.

Christiane Hohmann: Më lejoni të përmend çështjet kritike sa i përket institucioneve të BE. Së pari do të shikohet se si po konsolidohet reforma në drejtësi, formimi i institucioneve të pavarura të drejtësisë.

Së dyti; do të monitorohet nga afër historiku i hetimeve, ndjekjeve penale dhe i dënimeve në luftën kundër korrupsionit dhe krimit

Related Posts

Leave a comment