Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

“Mbretërit” e merkatos, klubet angleze shpenzojnë shifrën stratosferike

-640-0-ed104e57eca9c4aef399cb42fb77c940

Premier League thyen rekord në vitin 2022. Kampionati më i fortë në botë “mbretëron” për sa i përket shpenzimeve në merkato.

Në top 5 kampionatet më të forta, Premier League ka shpenzuar plot 1.78 miliardë, një shifër mjaft e madhë krahasuar me kampionatet e tjera sipas të dhënave të FIFA-s raporton BBC.

Pas Anglisë vjen, vjen Serie A. Klubet italiane kanë shpenzuar  544 milon paund, ndërsa më pas vjen Spanja me 479 milion paund dhe vendi 4 dhe 5 e mbyllin respektivisht Franca dhe Gjermania me nga 441,  dhe 434. 

Leave a comment