5 veprimet e thjeshta që ndihmojnë në parandalimin e COVID-19

Eksperti i sëmundjeve infektive në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Anthony Fauci, ka treguar 5 veprime që do të ndihmonin në parandalimin e përhapjes së pandemisë së koronavirusit.

Sipas Anthony Fauci-t pesë veprimet janë:

1.Përdorimi i maskave

2.Shmangia e turmave

3. Distancimi fizik të paktën deri në 1 metër

4.Larja e shpeshtë e duarve

5.Shmangia e bareve dhe e vendeve të mbyllura

Gjithashtu Fauci tha se në SHBA, situata më kritike mbetet në disa shtete, kryesisht Florida e Arizona, që po përjetojnë një rritje të frikshme të shifrave të të prekurve.

“Por nëse nuk arrijmë të respektojmë këto 5 rregulla bazë, do të shohim përkeqësim të situatës në javët në vijim edhe në ato shtete që kanë arritur ta kenë nën kontroll koronavirusin”.

Shpërndaje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 7 =