69 milionë euro vjedhje në “bankën e ilaçeve”/ Kallzimet penale flenë në Prokurori

Fondi i Kujdesit Shëndetësor, ose siç quhet ndryshe “banka e ilaçeve”, është e vetmja Drejtori qendrore, që në 7 vite pushtet “Rilindje” ka ndërruar 10 drejtorë, 17 nëndrejtorë, 15 drejtorë ekonomik e 11 shefa finance.
Të dhenat vijnë të raportuara nga “Pamfleti”, sipas të cilit nga 2 raporte të KLSH, përkatësisht të vitit 2015 e 2019, dhe 5 auditeve të brendshme që ka bërë Ministria e Shëndetësisë, kanë rezultuar 69 milionë euro vjedhje në fondet e ilaçeve, nga të nëntë drejtorët e FSDKSH, të cilët janë kallëzuar për ndjekje penale. Në sirtarët e Prokurorisë, janë 17 kallëzime penale për 8 drejtorë dhe 52 zyrtarë të lartë të FSDKSH, të cilët kanë udhëruar, lejuar dhe firmosur vjedhjen direkte në fondin e ilaceve, pa llogaritur 700 mijë euro, të zhvatura në formë shpërblimesh vjetore…

Shpërndaje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + three =