Diagnostikohet rasti i parë, Zika transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual

_88064920_hi031253765

Është diagnostikuar rasti i parë i trasmetimit nëpërmjet marrëdhënieve seksuale, price të virusit që dëmton trurin e fëmijëve. Deri më tani shkaqet e këtij virusi mendohej se vinin nga pickimi i mushkonjës me të njëjtin emër.

Një pacient nga Dallasi, information pills Texsas është infektuar nga kontakti seksual, case ka raportuar qendra e kontrollit shëndetësor të Dallasit.

Ai bëhet rasti i parë që diagnostifikohet me këtë virus ndërmjet marrëdhënieve seksuale në SHBA, konfirmon qendra e kontrollit dhe parandalimit të sëmundjeve.

Zyrtarët shëndetësorë të shtetit të Dallasit thonë se partneri i këtij pacienti u infektua pasi kishte vizituar një vend ku “Zika” është i përhapur.

Gjashtë persona në shtetin Harris, afër Houston janë infektuar pasi kanë udhëtuar në regjione të cilat janë të prekura e ky rast mendohet të jetë i pari që është infektuar në SHBA pa udhëtuar fare.

Drejtori shëndetësor i shtetit të Dallasit, Zachary Thompson tha: Ne tani e dimë se virusi “Zika” mund të transmetohet ndërmjet marrëdhënieve seksuale, dhe kjo e rrit fushatën tonë për ndërgjegjësimin dhe edukimin e publikut që të mbrojnë veten e tyre, dhe të tjerët”.

Arbëria News

Shpërndaje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − four =