Greva në Rinas, Sindikata Europiane e Kontrollorëve solidarizohet me kolegët shqiptarë

Në të njëjtën kohë në Shqipëri, pesë ATCO janë shkarkuar sepse, për shkak të

stresi i rëndë me të cilin kanë jetuar gjatë vitit të fundit, i përkeqësuar

me ulje të njëanshme të pagave deri në 70%, shkarkimi i tyre ndodhi pasi ata

deklaruar paaftësi e përkohshme për shkak të këtyre streseve në përputhje me

Skema e Kompetencës së ATCO-ve Shqiptare.

Pasi u pushuan nga puna të pestë, ATCO-të shqiptare u mblodhën për të diskutuar

sjellja e ANSP-së shqiptare me ministrin e tyre por ndërhyrja e

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë nuk arriti të japë ndonjë rezultat.

Shpërndaje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + seven =