Habit studimi i fundit/ Trajtimi me rreze X ul efektet negative të Covid-19

Në shumë vende të botës vazhdon puna e shkencës për të zbuluar kurën ndaj koronavirusit, edhe pse deri më tani nuk ësht% krijuar ende vaksina për ta mposhtur virusin vdekjeprurës.

Drejtori i Institutit të Shkencave Mjekësore në Indi, Randeep Guleria shprehet se po kryejnë një studim pilot për të vlerësuar nëse terapia rrezatuese mund të ndihmojë në uljen e ashpërsisë së simptomave.

Kjo metodë është përdorur në vitet 1940, para se të zbulohej penicilina, ku mjekët përdorën doza rrezatimi për të trajtuar pneumoninë që mund të shkaktohej nga bakteret dhe viruset.

Shkenctarët mendojnë se terapia me rreze X mund të ndihmojë në uljen e ashpërsisë së simptomave.

Shpërndaje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =