Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Nis gjyqi për vrasjen e bujshme të Oliver Ivanoviç. Kush e ekzekutoi politikanin serb të Kosovës?

ivanovic-3-768x513

Gjyqi për vrasjen e liderit të Nismës Civile “Liria, Demokracia, Drejtësia”, Oliver Ivanoviç, filloi në Gjykatën Themelore në Prishtinë, sipas aktakuzës së tretë, të ndryshuar të Prokurorisë Speciale të Kosovës

Aktakuza thuhet se do të lexohet dhe prokuroria do të paraqesë një listë të provave materiale si dhe dëshmitarëve që do të dëgjohen.

Sipas padisë së tretë, gjashtë persona janë akuzuar për përfshirje në vrasjen e Ivanoviçit: Marko Rosiç, Nedeljko Spasojeviç, Rade Basara, Silvana Arsoviç, Dragisa Markoviç dhe Zarko Jovanoviç.

Të akuzuarit akuzohen gjithashtu për vepra penale të vrasjes së rëndë, pjesëmarrje ose organizim të një grupi kriminal, keqpërdorim të pozitës zyrtare ose autorizimit dhe armëmbajtje pa leje.

Mbrojtja mohon fajin

Mbrojtja e të akuzuarve, që nga gjykimi i të dyshuarve për vrasjen e Ivanoviç, ka kritikuar të gjitha aktakuzat e ngritura më parë nga Prokuroria Speciale, duke deklaruar se ato janë të paplota dhe të pambështetura nga provat.

Ata pretenduan të njëjtën gjë pasi padia e tretë u ngrit në nëntor 2020, si rezultat i së cilës ata kërkuan refuzimin e saj nga shkalla e parë dhe më pas Gjykata e Apelit, e cila nuk u pranua.

Ivanoviç u vra më 16 janar 2018, me disa të shtëna në shpinë, ndërsa po hynte në ambientet e partisë së tij në pjesën veriore të Mitrovicës.

Leave a comment