Uzina Dinamo, Rruga Memo Meto, Tiranë

Njihuni me 3 gabimet që bëjnë kur lyhemi me parfum

-800-0-616830e95be8a

Ka gjeste që jemi mësuar t’i bëjmë çdo ditë, saqë nuk e kuptojmë nëse janë të padobishme apo jo: njëri prej tyre është zakoni i fërkimit të kyçeve të dorës mbi njëri-tjetrin pasi vendosim një pikë parfumi.

Ka shumë mënyra për ta bërë parfumin të zgjasë më shumë, por spërkatja e tij në ajër, ose në flokët tuaj, është jo e mirë: këtu janë 4 gabimet që nuk duhet të bëni kur vendosni parfumin:

Mos i fërkoni kyçet e dorës

Të gjithë e kanë bërë të paktën një herë në jetën e tyre: një pikë parfumi në kyçin e dorës dhe i fërkoni  me njëra tjetrën. Kjo lëvizje në fakt, thyen molekulat e parfumit dhe bën që aromat e para që ndihen më shumë të jenë më të buta. Plus lëkura mbinxehet, duke bërë që parfumi të avullojë më shpejt.

Mos e spërkatni mbi flokët tuaj

Shumë njerëz priren të sprucojnë parfumin në flokë. Një shpërdorim i vërtetë i produktit, në fakt. Gjithashtu zakoni i spërkatjes së parfumit në flokë, në mënyrë që të ruhet nga flokët, duhet harruar: parfumet me bazë alkooli mund të dehidratojnë flokët, të cilat në një afat të gjatë do të bëhen më të thatë dhe më pa shkëlqim. Më mirë të zgjidhni një përzierje specifike, një parfum të krijuar për flokët, ose një vaj për të aplikuar në gjatësi e tyre.

Mos e përdorni në vend të deodorantit

Një këshillë e vjetër nga gjyshet që vdisnin të përdorni një pikë parfumi gjithashtu nën sqetull, në vend të deodorantit, në mënyrë që të mos “përzienin” dy aroma të ndryshme. Në realitet është e padobishme dhe madje e dëmshme pasi alkooli në parfume mund të irritojë lëkurën e ndjeshme.

Leave a comment